Over de masterclass
Organisaties ontkomen er niet meer aan om bewust na te denken over hun strategie en de manier waarop zij ondernemen. Bedrijven die succesvol willen blijven, moeten rekening houden met duurzaam ondernemen in een snel veranderende wereld. Duurzame transities zijn noodzakelijk om als organisatie relevant te blijven. Hoe neem je je organisatie mee in de transities rondom duurzaamheid? En hoe integreer je blijvende waardecreatie in de kernprocessen van je organisatie?
Hoe ga je vanuit zakelijk perspectief om met de huidige problematiek in de wereld? Hoe waarborg je de continuïteit van je organisatie en genereer je goede business, die een positieve impact heeft op de maatschappij en ons werkleven zinvoller maakt? Dit alles combineren met goede financiële resultaten, niet als doel maar als logisch gevolg van goed ondernemen, dát is de uitdaging. De juiste balans zien te vinden tussen business & purpose. Want duurzaam en toekomstbestendig ondernemen is niet langer een nice-to-have maar een must-have.
In deze masterclass onder leiding van prof. dr. ir. André Nijhof, Hoogleraar Sustainable Business & Stewardship aan Nyenrode Business Universiteit, ontdek je de do’s en don’ts als het gaat om succesvol duurzaam ondernemen.
Daarnaast deelt Interface in deze masterclass hun inspirerende business case op het vlak van duurzaam ondernemen.
Business case van Interface
In 1994, geïnspireerd door hun klanten, begon Interface – wereldleider op het gebied van modulaire vloerbedekking – met het terugdringen van hun negatieve impact op het milieu. Interface liet de door olie gedomineerde tapijtindustrie op zijn grondvesten schudden door te stellen dat zij vastbesloten waren om het eerste duurzame, en uiteindelijk klimaatherstellende, bedrijf ter wereld te worden.
Hun Mission Zero®-belofte hebben zij inmiddels waargemaakt, mede door de eerste vloerfabrikant ter wereld te worden met producten die allemaal CO2-neutraal zijn gedurende hun volledige levenscyclus.
Nu zij hun Mission Zero-belofte hebben bereikt, leggen ze de lat nog hoger om een nog ambitieuzer doel te bereiken: Climate Take Back. De wereldwijde opwarming van de aarde is immers de grootste uitdaging waar de complete mensheid voor staat. Met Climate Take Back wil Interface ervoor zorgen dat hun bedrijfsvoering herstellend is voor de aarde en een levensgunstig klimaat creëert.
Onderweg heeft Interface uiteraard het een en ander geleerd over bedrijfsmodellen, het oplossen van materiaalproblemen en ambitieuze doelen. Maar ook over de uitdagingen die deze reis met zich meebrengt als het gaat om leiderschap, cultuur en het meekrijgen van medewerkers.
Laat je inspireren en kom meer te weten over de indrukwekkende reis, de waardevolle lessen en de inspirerende ambities van Interface tijdens deze unieke masterclass door Geanne van Arkel, voormalig Head of Sustainable Development bij Interface en expert op het vlak van duurzaam ondernemen.